Muziekfestival BLAOS

Een muzikaal feestje voor en door muziekliefhebbers uit de hele regio

Het is 10 jaar geleden dat drie Roosendaalse orkesten fuseerden tot Muziekvereniging Roosendaal. Dat tinnen jubileum laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. We vieren het met diverse activiteiten, verspreid over het hele jaar, maar het hoogtepunt wordt het muziekfestival BLAOS op zaterdagmiddag 15 juni in de Roosendaalse binnenstad.

Op de Nieuwe Markt, de Kiosk in het Emile van Loonpark en het Tonger-loplein worden muziekliefhebbers en toevallige passanten getrakteerd op gratis concerten. De muzikanten komen uit de hele regio en hebben verschillende achtergronden en repertoires, dus het belooft een gevarieerde middag te worden. Zoek in het programma het orkest met uw muziek-smaak, of wandel rond en laat u verrassen door wat er op uw pad komt. Alle muzikanten spelen voor hun plezier en hopen dat plezier ook op de bezoekers over te brengen.

Meer informatie over de orkesten, het programma en de randactiviteiten verschijnt hier binnenkort.

Programma

Tongerloplein

12.45 uur - Opening festival BLAOS
Opening van het muziekfestival met alle muzikanten van de jubilerende Muziekvereniging Roosendaal.

13.00-13.45 uur - Concertharmonie van Muziekvereniging Roosendaal
Gevorderde muzikanten krijgen de kans hun tanden te zetten in een grensverleggend repertoire. Onder leiding van Rob Sloekers worden ze uitgedaagd het optimale resultaat uit zichzelf en het samenspel te halen. De Concertharmonie repeteert elke maandagavond in Cultuurhuis Bovendonk.
https://muziekverenigingroosendaal.nl

14.00-14.45 uur - Veere's Genoegen
Opgericht in 1921 met één nummer (‘Hittepetit’) op het repertoire. Tegenwoordig een actieve vereniging met een bloeiend jeugdbeleid. Luc van Gaans is al sinds 2000 actief als dirigent, maar staat pas sinds september 2023 voor dit fanfareorkest.
https://www.veeresgenoegen.nl

15.00-15.45 uur - Matineeorkest Muziekvereniging Roosendaal
Onder leiding van Marjolein Roovers spelen startende en ervaren musici samen stukken die haalbaar zijn voor iedereen die noten kan lezen en een instrument beheerst, maar waar ook altijd wel een uitdaging in zit. Vandaag met speciale gasten: leerlingen van basisschool Ziezo. Het orkest repeteert op dinsdagmiddag in Cultuurhuis Bovendonk en is op zoek naar een slagwerker.
https://muziekverenigingroosendaal.nl

16.15-17.30 uur - Valley Sound Big Band
Onder de enthousiaste leiding van Peter Bogers brengen de muzikanten een swingend repertoire met muziek van bekende artiesten van vroeger en nu. Daarmee is deze 40-jarige Roosendaalse bigband een muzikale sfeermaker voor feesten.
https://valleysoundbigband.nl/

Emile van Loonpark

14.15-14.45 uur - Young Band Muziekvereniging Roosendaal
Deze jonge muzikanten spelen onder leiding van Jenny Verhoeven verschillende muziekstijlen. Ze richten zich vooral op het samenspel. De band is de jongste loot aan de MVR-boom, maar doet qua prestaties beslist niet onder voor de volwassenen. De Young Band repeteert elke maandagavond om 18.30 uur in Cultuurhuis Bovendonk. https://muziekverenigingroosendaal.nl.

15.00-15.45 uur - KunsTof
Jong, energiek en muzikaal, dat is de band kunsTof, ontstaan op het Norbertus College. Dit is hun debuut op het Roosendaalse podium. Met een strakke drum en een flinke blazerssectie spelen de muzikanten een gevarieerd repertoire met bekende popliedjes van Stevie Wonder tot Bruno Mars. 

16.00-16.45 uur - St. Cecilia Zegge
Het meer dan 100-jarige Harmonieorkest St. Cecilia Zegge, onder leiding van Luc van Gaans, bestaat uit enthousiaste leden van alle leeftijden. Zij spelen een breed repertoire en zoeken vaak de samenwerking met muzikanten uit de regio. Het orkest repeteert wekelijks op donderdagavond in Zaal Kerkzicht in Zegge.
https://www.stceciliazegge.nl

Nieuwe Markt

13.00-13.45 uur - Diga Doo Jazzband
In Ossendrecht amuseren Nederlandse en Belgische muzikanten zich sinds 2015 wekelijks met het spelen van jazzmuziek, zowel uit de vroege swingperiode, als van recentere datum. De samenstelling van de groep en de keuze van de arrangementen zorgen voor een geweldig klinkende small bigbandsound.
https://www.facebook.com/digadoojazzband

14.00-14.45 uur - Black Sheep Swing Band
Een jonge en ondernemende bigband uit West-Brabant. Het repertoire omvat diverse stijlen uit heden en verleden, waardoor de band haar steeds swingende muziekkeuze kan afstemmen op de sfeer van het evenement. Sinds juli 2023 wordt de band geleid door Daan Bogers, een dirigent met een enorme staat van dienst.
Https://www.blacksheepswingband.nl

15.00-15.45 uur - De Gildezonen
Al sinds 1927 een vaste waarde in Roosendaal. Deze bijna 100-jarige, sinds 2016 onder leiding van Thomas Bruijns, heeft een breed repertoire met eigentijdse muziek. De vereniging heeft twee orkesten: het A-orkest voor de gevorderde muzikant en het opleidingsorkest voor de beginnende en herintredende muzikant. Beide orkesten repeteren op dinsdagavond in de Bergspil in Roosendaal.
https://www.gildezonen.nl

16.15-17.00 uur - Variatieorkest
Onder leiding van Wendy Bellens spelen gevorderde en ervaren muzikanten een gevarieerd repertoire met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Ze worden uitgedaagd door diverse muziekstijlen. Het Variatieorkest repeteert elke woensdagavond in Cultuurhuis Bovendonk.
https://muziekverenigingroosendaal.nl

BLAOS 2024
Blokkenschema BLAOS 2024