Verdiepen in de Concertharmonie

Concertharmonie

De Concertharmonie biedt gevorderde muzikanten de kans hun tanden te zetten in een uitdagend en grensverleggend repertoire. Onder leiding van Rob Sloekers word je uitgedaagd het optimale resultaat uit jezelf en het samenspel te halen. Een partituur beheersen, interpreteren en beleven is het primaire doel. De Concertharmonie is het orkest dat zich meldt op het ‘Nationale podium’ en het muzikale niveau toetst door bijvoorbeeld deel te nemen aan concertwedstrijden.

De Concertharmonie repeteert elke maandagavond van 20:05 tot 22:00 à 22:15 uur in Cultuurhuis Bovendonk.

Afwisselen in het Variatieorkest

Sample title

Onder leiding van Wendy Bellens wordt in het Variatieorkest gevorderde en ervaren muzikanten een breed, gevarieerd repertoire met een gemiddelde moeilijkheidsgraad aangeboden. Je wordt uitgedaagd door diverse muziekstijlen, waarbij het traditionele blaasmuziek repertoire zeker niet vergeten wordt. Het orkest kenmerkt zich door een goede balans tussen populaire en klassieke werken, gebracht voor een breed publiek.

Het Variatieorkest repeteert elke woensdagavond van 19:45 tot 22:00 uur in Cultuurhuis Bovendonk.

Ontdekken in de Young Band

Sample title

De Young Band, onder leiding van Jenny Verhoeven, richt zich op beginnende muzikanten die muziek willen maken. Het orkest is dé gelegenheid om je bij onze muziekvereniging aan te sluiten om je te bekwamen in het samenspel. Je maakt kennis met het grote podium vanuit een breed scala aan muziekstijlen.

De Young Band repeteert elke maandagavond van 18:30 tot 20:00 uur in Cultuurhuis Bovendonk.

Overdag musiceren in het Matineeorkest

Matineeorkest

Het Matineeorkest, onder leiding van Marjolein Roovers, richt zich op jonge senioren en jong muzikaal talent die in de avond moeilijk in de gelegenheid zijn deel te nemen aan een repetitie van Muziekvereniging Roosendaal. Dit betekent dat jong en oud verenigd zijn in dit orkest.

Het samen musiceren van jong en oud, startende musici en ervaren musici, staat centraal. De programmering wordt zodanig afgestemd zodat het voor alle partijen leuk en leerzaam is én blijft én dat het voor alle muzikanten haalbaar is.

Het Matineeorkest repeteert elke dinsdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur in Cultuurhuis Bovendonk.

Rob Sloekers

Sample title

Rob Sloekers (1970) zette zijn eerste muzikale stappen bij de plaatselijke muziekvereniging te Standdaarbuiten (N-Br). Op jonge leeftijd begon hij zijn studie aan het Conservatorium te Den Haag en vervolgde deze aan het Conservatorium te Rotterdam. Rob is afgestudeerd aan het Conservatorium te Rotterdam voor Ha-Fa directie en als docerend musicus Trompet. Hij volgde een Management opleiding voor Culturele Instellingen (MCI) aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Als Orkestmanager-trompettist was hij van 1996 tm 2012 verbonden aan het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens’. Momenteel is hij als projectmanager-producent werkzaam voor het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht.

Rob bezoekt met zijn orkesten met regelmaat de landelijke concertconcoursen. Hij vierde promotie met FCO Bosschenhoofd, Symphonia Hoogblokland (1996 en 1999), KNA Schijf (2010) en Harmonieorkest Roosendaal (2012). Rob is momenteel dirigent van fanfareorkest Concordia Krimpen aan de IJssel en de Concertharmonie van Muziekvereniging Roosendaal.

Wendy Bellens

Sample title

Wendy Bellens is op 10-jarige leeftijd begonnen met dwarsfluit en besefte al vrij snel dat dit haar passie was. Na enkele jaren speelde ze bij de harmonie in Gooreind ,waar ze tot op heden nog altijd lid van is. Bij deze vereniging heeft Wendy de kans gekregen om als student het jeugdorkest te dirigeren. Op haar 18de is ze dan ook aan haar studies op het conservatorium te Maastricht begonnen waar ze de diploma’s docerend musicus en hafa-directie behaalde.

Momenteel geeft Wendy les aan de academie voor muziek ,woord en dans te Wuustwezel en sinds januari 2014 bij het Centrum voor Muziek hier in Roosendaal.

Naast het lesgeven dirigeert ze het Variatieorkest van Muziekvereniging Roosendaal.

Sinds 2010 speelt Wendy mee in het houtblaaskwartet Amicae.. Dit is een origineel houtblaaskwartet (fluit ,klarinet ,tenorsax en baritonsax) met muzikanten die ze heeft leren kennen bij de Zeeuwse muziekschool. Met Amicae hebben ze al een aantal leuke concerten mogen geven.

Jenny Verhoeven

Sample title

Haar passie voor muziek begon al heel vroeg met orgel, melodisch slagwerk, waarna snel de saxofoon volgde. Jenny is lid geworden van diverse verenigingen (harmonieën / big bands) in de regio en vervolgens gaan studeren op het Brabants Conservatorium te Tilburg.

Jenny heeft een eigen Muziek Studio “de Vliet” waar ze met heel veel enthousiasme les geeft in Saxofoon en klarinet voor jong en oud. Deze muziekstudio bestaat al ruim 30 jaar, en veel leerlingen hebben ook al een succesvol het hafabra examen mogen afleggen. Daarnaast word er veel samen gespeeld doormiddel van kwartetten, ensembles, duetten, enz. te vormen en kleine concerten te geven.

Naast het lesgeven heeft Jenny veel ervaring opgedaan als dirigent bij diverse jeugd-/orkesten zoals de Young Band. Als muzikant speelt ze in een eigen Saxofoon kwartet en treden graag op bij landelijke festiviteiten/activiteiten.

Marjolein Roovers-van der Vlugt

Geboren in Rotterdam en daar begonnen met muziek maken op de piano. Via de Mavo voor Muziek en Ballet naar het conservatorium, waar ze de opleiding schoolmuziek heeft gevolgd en na het behalen van het diploma is ze begonnen met lesgeven in Rotterdam. Na verhuizing naar Roosendaal is ze ook op diverse muziekscholen in Brabant aan het werk gegaan. Begonnen als docente 'Muziek op schoot' kwamen er andere werkzaamheden op haar pad, zoals FF uitblaze, Muziekcaroussel, Muziek ABC en Kids orkest.

Naast lesgeven is Marjolein actief als dirigent bij het Matineeorkest van Muziekvereniging Roosendaal